Nieuws

Artist impression van de JuBi torens

Constructief ontwerp Jubi wint betonprijs 2013

De nieuwbouw van de Ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (JUBI) werd op 2 oktober genomineerd voor de Betonprijs 2013, in de categorieën Utiliteitsbouw en Constructief Ontwerp.

Op 20 november maakte de Betonvereniging bekend dat JUBI in beide categorieën de prijzen heeft gewonnen.

Constructief ontwerp in beeld

Frans van der Linde licht op de video het constructief ontwerp toe van de nieuwbouw van de Ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag.

Van der Linde: “Het constructief ontwerp is van onze hand en daarom zijn wij trots op deze prijs”.

Zonneveld Ingenieurs was hoofdconstructeur en verantwoordelijk voor de constructieve directievoering en het toezicht. Zonneveld maakte een integraal ontwerp met een optimale afstemming tussen in-situ en prefab beton.

De ministeries zijn gebouwd in een complex binnenstedelijk gebied met minimale ruimte voor de bouwplaats.

Van der Linde: “Wij zijn specialisten in complexe hoogbouw constructies en zetten op dit gebied al 30 jaar de toon. In de dicht bebouwde binnensteden van Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam wordt relatief slank gebouwd. Ranke torens, stevige wind en een drassige bodem vragen om ingenieuze constructies. Wij hebben de specialistische kennis die daarvoor nodig is. Dat maakt ons uniek.”