Nieuws

Zonneveld constructeur European patent office

Het consortium waarvan wij deel uitmaken heeft de internationale competitie gewonnen voor het design & build project voor de nieuwbouw van het European Patent Office in Rijswijk.

Dit werd besloten door de jury van het European Patent Office, die bestaat uit de EPO President, vier van zijn vice-presidents, de Chairman of the Administrative Council, de Chairman of the Local Staff Committee, de burgemeester van Rijswijk en twee architecten die optreden als externe deskundigen.

De competitie waarvoor na een uitgebreide internationale pre-kwalificatiefase uiteindelijk tien consortia werden uitgenodigd, was uitgeschreven op 23 april 2012.

Het gaat om een van de grootste projecten dat de komende jaren in Nederland gebouwd wordt.

Het gebouw zal de 1750 medewerkers een moderne en flexibele werkomgeving bieden, met een vloeroppervlak van zo’n 80.000 m2.

De bouw gaat in 2014 van start. Het consortium van TBI, een van de grootste ondernemingen in Nederland op het gebied van constructie en installatietechniek, bestaat uit:

J.P. van Eesteren, Ateliers Jean Nouvel, Dam & Partners Architecten, Deerns, Peutz, Wolter & Dros, Croon en Zonneveld ingenieurs.