Pecci museum, Prato (ITA)

Project

Via NIO architecten hebben we opdracht gekregen voor de constructie van de uitbreiding van het Pecci Museum for Contemporary Art in Prato. Het museum heeft in het hart een open amfitheater en het ligt midden in een aardbevingsgebied. Dat laatste speelde een belangrijke rol bij de keuze voor ons bureau voor het constructief ontwerp van de uitbreiding. De opdracht was het gebouw bestand te maken tegen de effecten van aardbevingen.

Ons uitgangspunt is dat de response van een gebouw minder spanningen oplevert bij een lichte constructie. Daarom hebben wij een staalconstructie toegepast met staalplaatbetonvloeren en een dak van stalen spanten met houten gordingen en houten beplating. Ook moet het gebouw kunnen vervormen. Dit realiseerden wij door middel van excentrische bracings.