Blog

Schoonheid door samenwerken

Wij zijn niet zo van de stelling: “Vroeger was alles beter”. Kijk maar naar onszelf, als bureau: we zijn beter geworden, we kunnen meer, we hebben nieuwe kennis verworven en nieuwe vaardigheden aangeleerd.

En dan komt nu het onvermijdelijke “maar”: maar als je ziet hoe mooi de betonconstructies waren die in de jaren zestig werden ontworpen, dan valt soms je mond open van stille bewondering.

Want ze konden er wel wat van, die jongens. (Meisjes waren er niet in dit vak. Nu wel. Noem dat vooruitgang!) En ze lieten die constructies maar wat graag zien.

Ik ben ervan overtuigd, dat alles wat je bouwt beter is wanneer je ziet hoe het is gemaakt. Zoals de enorme overspanningen die in die tijd in beton werden gerealiseerd.

Als je nu dezelfde schoonheid wilt realiseren in nieuwbouw heb je andere vaardigheden nodig dan destijds. Vooral de vaardigheid om samen te werken.

Want total engineering of DBFMO projecten kun je alleen succesvol verwerven en realiseren samen met andere partijen. Logisch, zou je zeggen.

Maar toch: als iets nu beter is dan vroeger, dan is het de vaardigheid van de professionals in onze sector om samen mooie gebouwen te realiseren.

Martin Durian