100Hoog

NEW, ROTTERDAM, WONINGBOUW, HOOGBOUW

Locatie

Rotterdam

Omvang

26.000 m2

Opdrachtgever

LSI Project investment

Jaar

2013

In oktober 2013 was de bouw van de woontoren 100hoog met 33 verdiepingen in het Wijnhavenkwartier in Rotterdam een feit. Het gebouw omvat in totaal 152 appartementen met op straatniveau enkele commerciële voorzieningen. Het ontwerp van Klunder Architecten is gebouwd aan de Wijnhaven en omsloten door de Posthoornstraat en de Wijnstraat. De ligging aan het water was een belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp van 100hoog.
De ongeveer 1.050 m² commerciële ruimte op straatniveau aan de Wijnhaven heeft voornamelijk een horecabestemming gekregen om de levendigheid van de buurt te versterken. Daarboven liggen 40 havenappartementen. In de hoogbouw bevinden zich 112 torenappartementen. Alle appartementen beschikken over een grote buitenruimte. De bewoners hebben de beschikking over een gemeenschappelijke daktuin en een eigen berging. De garage in het gebouw biedt plaats aan 165 auto’s.
ef

Show more

Op de foto links staan 2 van de vele projecten die Zonneveld ingenieurs in Rotterdam gerealiseerd heeft. Rechts ziet u 100Hoog, en de woontoren links is de Coopvaert.

Vergelijkbare projecten