District E Eindhoven

NEW, EINDHOVEN, HOTEL, MIXED-USE, WONINGBOUW, HOOGBOUW

Locatie

Eindhoven

Omvang

69.000 m2

Opdrachtgever

Amvest Vastgoed b.v.

Jaar

Ontwerpfase

District E in Eindhoven is de herontwikkeling van het Stationsplein aldaar. Er komen 3 nieuwe (woon)torens, met in de plint horeca en commerciële ruimten. De torens worden respectievelijk 170 m, 110 m en 76 m hoog. Er komen ongeveer 450 appartementen, waarvan een deel sociale huur, een deel vrije sector huur en een deel koop-appartementen is. Onder de gebouwen komt een eenlaagse parkeerkelder met plek voor deelauto’s en fietsparkeren. Onder het voorplein voor het station komt bovendien een grote fietskelder. De gebouwen zijn ontworpen door Powerhouse company i.s.m. ZUS.De afbeelding rechts laat de ontwikkeling zien van de artist impression links, naar de uitwerking in een constructief model rechts.

Vergelijkbare projecten

Zalmhaven Rotterdam

Zonneveld ingenieurs is al vanaf 2004 als hoofdconstructeur betrokken bij de ontwikkeling van het project Zalmhaven, een nieuwbouwplan met 475 woningen verdeeld over drie torens die gerealiseerd worden tussen de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam.
Het project bestaat uit twee delen; een hoogbouwdeel (ontworpen door DAM & Partners Architecten te Amsterdam) en een laagbouwdeel (ontworpen door KAAN Architecten te Rotterdam).
Het hoogbouwdeel van de Zalmhaven omvat een woontoren van ca. 220 meter hoog (daarmee het hoogste gebouw van Nederland) met ca 260 appartementen. Het laagbouwdeel bestaat uit grondgebonden woningen met erachter een parkeergarage met ca. 53 parkeerplaatsen en daarboven twee woontorens van ca 70 meter hoogte met ca. 180 appartementen en 35 eengezinswoningen.
Gedurende de realisatie heeft Zonneveld ingenieurs in opdracht van haar opdrachtgevers AM/Amvest als hoofdconstructeur een controlerende rol. De werktekeningen worden gemaakt door BAM Advies & Engineering.

Het project is in BIM uitgewerkt.
NEW, ROTTERDAM, WONINGBOUW, HOOGBOUW, CC3