Renovatie Sijthoffgebouw Den Haag

TRANSFORM, DEN HAAG, RENOVATIE, KANTOREN

Locatie

Den Haag

Omvang

13.000 m2

Opdrachtgever

Impact Vastgoed b.v.

Jaar

2014

Het gebouw van Sijthoff in het centrum van Den Haag op de hoek van de Grote Markstraat en de Wagenstraat heeft een transformatie ondergaan. Het bestond uit een winkellaag en zes kantoorlagen, maar na de renovatie zijn dat 2 winkellagen geworden (samen 4.750m2) en 6.300m2 kantoorruimte.

Show more

Het nieuwe gebouw wordt 'gedragen' door een aantal ooievaars, de vogel die ook het wapen van Den Haag siert. In elke vogel zijn initialen gegraveerd van een van de leden van het ontwerpteam. Zo wordt het project gedragen door alle partijen die eraan meegewerkt hebben.

Vergelijkbare projecten

Herontwikkeling Neude

Het oude postkantoor aan de Neude in Utrecht is een bekend gezicht voor de inwoners van Utrecht. Een postkantoorfunctie heeft het gebouw inmiddels niet meer en het wordt momenteel herontwikkeld naar een ontwerp van Rijnboutt, met behoud van het rijksmonumentale karakter.
De centrale bibliotheek zal een groot deel van het gebouw in beslag gaan nemen, maar ook winkels en horeca zullen een plaats krijgen in het gebouw. In de kelder komen een fietsenstalling en een foodmarket.
TRANSFORM, UTRECHT, RENOVATIE, CULTUUR