B-tower

NEW, ROTTERDAM, MIXED-USE, HOOGBOUW

Locatie

Rotterdam

Omvang

12.500 m2

Opdrachtgever

MAB Development b.v.

Jaar

2012

The B-Tower, midden in het centrum van Rotterdam, is een mixed-use toren. Op de begane grond en 1e verdieping is 4.000 m2 winkelruimte gerealiseerd voor The Sting, en de derde en vierde laag zijn bestemd voor parkeren. Op de 5e t/m 19e verdieping bevinden zich 24 appartementen en 54 Urban Studios. De appartementen zijn te boeken voor een short stay, zie www.urbanresidences.com.

The B-Tower staat direct naast het monumentale pand van de Bijenkorf, vlakbij de Beurstraverse, de Coolsingel en de Lijnbaan. De constructie van de toren bestaat uit in het werk gestort beton met gevels van verdiepinghoge glazen gevelelementen.

Vergelijkbare projecten

100Hoog

In oktober 2013 was de bouw van de woontoren 100hoog met 33 verdiepingen in het Wijnhavenkwartier in Rotterdam een feit. Het gebouw omvat in totaal 152 appartementen met op straatniveau enkele commerciële voorzieningen. Het ontwerp van Klunder Architecten is gebouwd aan de Wijnhaven en omsloten door de Posthoornstraat en de Wijnstraat. De ligging aan het water was een belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp van 100hoog.
De ongeveer 1.050 m² commerciële ruimte op straatniveau aan de Wijnhaven heeft voornamelijk een horecabestemming gekregen om de levendigheid van de buurt te versterken. Daarboven liggen 40 havenappartementen. In de hoogbouw bevinden zich 112 torenappartementen. Alle appartementen beschikken over een grote buitenruimte. De bewoners hebben de beschikking over een gemeenschappelijke daktuin en een eigen berging. De garage in het gebouw biedt plaats aan 165 auto’s.
ef
NEW, ROTTERDAM, WONINGBOUW, HOOGBOUW